ထမင္းေၾကာ္စားျခင္းဟာ အာရွႏုိင္ငံေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရဲ႕ အမူအက်င့္ ျဖစ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ေသာသူေတြက မနက္ပုိင္း ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးစားၿပီးမွ အလုပ္သြားရတာ ေနသာထုိုင္သာ ရွိပါသတဲ့။ ထမင္းေၾကာ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ထမင္းအေႏြးကုိ ေၾကာ္တာထက္၊ ထမင္းအၾကမ္းကုိ ေၾကာ္တာက ပုိၿပီး အရသာရွိပါတယ္။အေၾကာင္းကေတာ့ ထမင္းေႏြးကို ေၾကာ္တဲ့အခါ ထမင္းက ဖြယ္တယ္တယ္ ျဖစ္သြားတဲ့အတြက္ အရသာမွာလည္း သက္ေရာက္မႈေတြ ရွိသြားပါတယ္။ ထမင္းၾကမ္းကေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါ ဆီအပူေၾကာင့္ ထမင္းက ပုိမာသြားၿပီး၊ ဆီေျပာင္ေျပာင္နဲ႔ဆုိ ပုိၿပီးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္လုိ႔ ဆုိရမွာပါ။
ဘယ္လုိပဲျဖစ္ျဖစ္ အခ်ိန္(၄)နာရီထက္ ပုိၾကာတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြကို ေၾကာ္စားျခင္းက ဒါမွမဟုတ္ အပူျပန္ေပးၿပီး စားျခင္းက က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ဒီသတိေပးမႈကို မေလးရွားႏုိင္ငံ၊ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာန KKM Putrajaya (Ministry of health Malaysia)က ထုတ္ျပန္ခဲ့တာပါ။ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေသာ အိမ္ေထာင္စုေတြဟာ ထမင္းၾကမ္းကို ေၾကာ္ၿပီး၊ ဒါမွမဟုတ္ ျပန္အပူေပးၿပီး စားတဲ့အေလ့အက်င့္ ရွိၾကၿပီး၊ အခ်ိန္(၄)နာရီထက္ပုိၾကာေအာင္ သာမန္အခန္းအပူခ်ိန္အတြင္းမွာ သိမ္းဆည္းထားတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြဟာ အဆိပ္သင့္မႈကို ျဖစ္ေစႏုိင္တယ္လုိ္႔ ယင္းဝန္ႀကီးဌာနရဲ႕ တြစ္တာမွာ ေၾကညာခဲ့ပါတယ္။အေၾကာင္းကေတာ့ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ သိမ္းထားတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြဟာ မႈိတက္ျခင္း(သုိ႔မဟုတ္) မႈိျဖစ္ေစမယ့္ ဘက္တီးရီးယားေတြကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒီလုိအေျခအေနကေနကေန အစာအဆိပ္သင့္ျခင္းကို ပုိၿပီးအလားအလာ မ်ားေစေၾကာင္း KKM က သတိေပးခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။လင္းသူရိန္
Unicode
(၄)နာရီထက်ပိုကြာတဲ့ ထမင်းကြမ်းကို စားခြင်းက အဆိပ်သင့်မှုကိုဖြစ်စေနိုင်ဟုဆို
Unsplash/TDAထမင်းကြော်စားခြင်းဟာ အာရှနိုင်ငံတော်တော်များများရဲ့ အမူအကျင့် ဖြစ်ပါတယ်။ တချို့သောသူတွေက မနက်ပိုင်း ထမင်းကြော် ပူပူလေးစားပြီးမှ အလုပ်သွားရတာ နေသာထိုုင်သာ ရှိပါသတဲ့။ ထမင်းကြော်တော်တော်များများဟာ ထမင်းအနွေးကို ကြော်တာထက်၊ ထမင်းအကြမ်းကို ကြော်တာက ပိုပြီး အရသာရှိပါတယ်။
အကြောင်းကတော့ ထမင်းနွေးကို ကြော်တဲ့အခါ ထမင်းက ဖွယ်တယ်တယ် ဖြစ်သွားတဲ့အတွက် အရသာမှာလည်း သက်ရောက်မှုတွေ ရှိသွားပါတယ်။ ထမင်းကြမ်းကတော့ ကြော်တဲ့အခါ ဆီအပူကြောင့် ထမင်းက ပိုမာသွားပြီး၊ ဆီပြောင်ပြောင်နဲ့ဆို ပိုပြီးစားလို့ကောင်းတယ်လို့ ဆိုရမှာပါ။
ဘယ်လိုပဲဖြစ်ဖြစ် အချိန်(၄)နာရီထက် ပိုကြာတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေကို ကြော်စားခြင်းက ဒါမှမဟုတ် အပူပြန်ပေးပြီး စားခြင်းက ကျန်းမာရေးကို ထိခိုက်စေနိုင်တယ်လို့ သိရပါတယ်။ ဒီသတိပေးမှုကို မလေးရှားနိုင်ငံ၊ ကျန်းမာရေးဝန်ကြီးဌာန KKM Putrajaya (Ministry of health Malaysia)က ထုတ်ပြန်ခဲ့တာပါ။
တော်တော်များများသော အိမ်ထောင်စုတွေဟာ ထမင်းကြမ်းကို ကြော်ပြီး၊ ဒါမှမဟုတ် ပြန်အပူပေးပြီး စားတဲ့အလေ့အကျင့် ရှိကြပြီး၊ အချိန်(၄)နာရီထက်ပိုကြာအောင် သာမန်အခန်းအပူချိန်အတွင်းမှာ သိမ်းဆည်းထားတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေဟာ အဆိပ်သင့်မှုကို ဖြစ်စေနိုင်တယ်လို့် ယင်းဝန်ကြီးဌာနရဲ့ တွစ်တာမှာ ကြေညာခဲ့ပါတယ်။
အကြောင်းကတော့ အချိန်ကြာမြင့်စွာ သိမ်းထားတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေဟာ မှိုတက်ခြင်း(သို့မဟုတ်) မှိုဖြစ်စေမယ့် ဘက်တီးရီးယားတွေကို ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ ဒီလိုအခြေအနေကနေကနေ အစာအဆိပ်သင့်ခြင်းကို ပိုပြီးအလားအလာ များစေကြောင်း KKM က သတိပေးခဲ့တာ ဖြစ်ပါတယ်။
လင်းသူရိန်
ထမင္းေၾကာ္စားျခင္းဟာ အာရွႏုိင္ငံေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရဲ႕ အမူအက်င့္ ျဖစ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ေသာသူေတြက မနက္ပုိင္း ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးစားၿပီးမွ အလုပ္သြားရတာ ေနသာထုိုင္သာ ရွိပါသတဲ့။ ထမင္းေၾကာ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ထမင္းအေႏြးကုိ ေၾကာ္တာထက္၊ ထမင္းအၾကမ္းကုိ ေၾကာ္တာက ပုိၿပီး အရသာရွိပါတယ္။
အေၾကာင္းကေတာ့ ထမင္းေႏြးကို ေၾကာ္တဲ့အခါ ထမင္းက ဖြယ္တယ္တယ္ ျဖစ္သြားတဲ့အတြက္ အရသာမွာလည္း သက္ေရာက္မႈေတြ ရွိသြားပါတယ္။ ထမင္းၾကမ္းကေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါ ဆီအပူေၾကာင့္ ထမင္းက ပုိမာသြားၿပီး၊ ဆီေျပာင္ေျပာင္နဲ႔ဆုိ ပုိၿပီးစားလုိ႔ေကာင္းတယ္လုိ႔ ဆုိရမွာပါ။
ဘယ္လုိပဲျဖစ္ျဖစ္ အခ်ိန္(၄)နာရီထက္ ပုိၾကာတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြကို ေၾကာ္စားျခင္းက ဒါမွမဟုတ္ အပူျပန္ေပးၿပီး စားျခင္းက က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ဒီသတိေပးမႈကို မေလးရွားႏုိင္ငံ၊ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာန KKM Putrajaya (Ministry of health Malaysia)က ထုတ္ျပန္ခဲ့တာပါ။
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေသာ အိမ္ေထာင္စုေတြဟာ ထမင္းၾကမ္းကို ေၾကာ္ၿပီး၊ ဒါမွမဟုတ္ ျပန္အပူေပးၿပီး စားတဲ့အေလ့အက်င့္ ရွိၾကၿပီး၊ အခ်ိန္(၄)နာရီထက္ပုိၾကာေအာင္ သာမန္အခန္းအပူခ်ိန္အတြင္းမွာ သိမ္းဆည္းထားတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြဟာ အဆိပ္သင့္မႈကို ျဖစ္ေစႏုိင္တယ္လုိ္႔ ယင္းဝန္ႀကီးဌာနရဲ႕ တြစ္တာမွာ ေၾကညာခဲ့ပါတယ္။
အေၾကာင္းကေတာ့ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ သိမ္းထားတဲ့ ထမင္းၾကမ္းေတြဟာ မႈိတက္ျခင္း(သုိ႔မဟုတ္) မႈိျဖစ္ေစမယ့္ ဘက္တီးရီးယားေတြကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒီလုိအေျခအေနကေနကေန အစာအဆိပ္သင့္ျခင္းကို ပုိၿပီးအလားအလာ မ်ားေစေၾကာင္း KKM က သတိေပးခဲ့တာ ျဖစ္ပါတယ္။
လင္းသူရိန္
Unicode
(၄)နာရီထက်ပိုကြာတဲ့ ထမင်းကြမ်းကို စားခြင်းက အဆိပ်သင့်မှုကိုဖြစ်စေနိုင်ဟုဆို
Unsplash/TDA
ထမင်းကြော်စားခြင်းဟာ အာရှနိုင်ငံတော်တော်များများရဲ့ အမူအကျင့် ဖြစ်ပါတယ်။ တချို့သောသူတွေက မနက်ပိုင်း ထမင်းကြော် ပူပူလေးစားပြီးမှ အလုပ်သွားရတာ နေသာထိုုင်သာ ရှိပါသတဲ့။ ထမင်းကြော်တော်တော်များများဟာ ထမင်းအနွေးကို ကြော်တာထက်၊ ထမင်းအကြမ်းကို ကြော်တာက ပိုပြီး အရသာရှိပါတယ်။
အကြောင်းကတော့ ထမင်းနွေးကို ကြော်တဲ့အခါ ထမင်းက ဖွယ်တယ်တယ် ဖြစ်သွားတဲ့အတွက် အရသာမှာလည်း သက်ရောက်မှုတွေ ရှိသွားပါတယ်။ ထမင်းကြမ်းကတော့ ကြော်တဲ့အခါ ဆီအပူကြောင့် ထမင်းက ပိုမာသွားပြီး၊ ဆီပြောင်ပြောင်နဲ့ဆို ပိုပြီးစားလို့ကောင်းတယ်လို့ ဆိုရမှာပါ။
ဘယ်လိုပဲဖြစ်ဖြစ် အချိန်(၄)နာရီထက် ပိုကြာတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေကို ကြော်စားခြင်းက ဒါမှမဟုတ် အပူပြန်ပေးပြီး စားခြင်းက ကျန်းမာရေးကို ထိခိုက်စေနိုင်တယ်လို့ သိရပါတယ်။ ဒီသတိပေးမှုကို မလေးရှားနိုင်ငံ၊ ကျန်းမာရေးဝန်ကြီးဌာန KKM Putrajaya (Ministry of health Malaysia)က ထုတ်ပြန်ခဲ့တာပါ။
တော်တော်များများသော အိမ်ထောင်စုတွေဟာ ထမင်းကြမ်းကို ကြော်ပြီး၊ ဒါမှမဟုတ် ပြန်အပူပေးပြီး စားတဲ့အလေ့အကျင့် ရှိကြပြီး၊ အချိန်(၄)နာရီထက်ပိုကြာအောင် သာမန်အခန်းအပူချိန်အတွင်းမှာ သိမ်းဆည်းထားတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေဟာ အဆိပ်သင့်မှုကို ဖြစ်စေနိုင်တယ်လို့် ယင်းဝန်ကြီးဌာနရဲ့ တွစ်တာမှာ ကြေညာခဲ့ပါတယ်။
အကြောင်းကတော့ အချိန်ကြာမြင့်စွာ သိမ်းထားတဲ့ ထမင်းကြမ်းတွေဟာ မှိုတက်ခြင်း(သို့မဟုတ်) မှိုဖြစ်စေမယ့် ဘက်တီးရီးယားတွေကို ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ ဒီလိုအခြေအနေကနေကနေ အစာအဆိပ်သင့်ခြင်းကို ပိုပြီးအလားအလာ များစေကြောင်း KKM က သတိပေးခဲ့တာ ဖြစ်ပါတယ်။
လင်းသူရိန်
0 Comments