၁။ ကိုယ္ခႏၶာအတြက္လိုအပ္တဲ့ ပရိုတင္းဓာတ္ႂကြယ္ဝျခင္း



ပရိုတင္းဆိုတာ ကိုယ္ခႏၶာႂကြက္သားေတြကို ေတာင့္တင္းခိုင္မာေစဖို႔ အေထာက္အကူျဖစ္တဲ့ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးပါ။ ဒါ့အျပင္ ပရိုတင္းဓာတ္ႂကြယ္ဝတာဟာ အစာေခ်ဖ်က္တဲ့စနစ္ကို အားေကာင္းေစတာၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္ေစပါတယ္။

၂။ သဘာဝစြမ္းအား



Energy drink ေတြ၊ ေကာ္ဖီတို႔ လက္ဖက္ရည္တို႔ေသာက္ေနမယ့္အစား ၾကက္ဥတစ္လုံးကို ေဖာက္ေသာက္လိုက္တာက သင့္အတြက္ သဘာဝကေပးတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြကို အျပည့္အဝရရွိေစနိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

၃။ မ်က္စိအားေကာင္းေစျခင္း



ၾကက္ဥမွာ အမ်ားဆုံးပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ A ကမ်က္စိရဲ့ အျမင္အာ႐ုံစြမ္းအားကိုအရင္ကထက္ပိုၿပီးေကာင္းလာေစမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။

၄။ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားေစျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးျခင္း



ပုံမွန္အားျဖင့္ ၾကက္ဥကို ႏွလုံးေရာဂါရွိတဲ့လူေတြမစားရ လို႔တားျမစ္တာမ်ိဳးေတြရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒါဟာမမွန္ပါဘူး။ ၾကက္ဥက ႏွလုံးအတြက္အင္မတန္မွေကာင္းတာေၾကာင့္ စားသုံးသင့္တဲ့ထဲပါပါတယ္။

၅။ ဦးေႏွာက္မွတ္ဉာဏ္စြမ္းအားကို ပိုမိုအားေကာင္းလာေစျခင္း



ၾကက္ဥအကာကို စားသုံးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ရဲ့ မွတ္ဉာဏ္စြမ္းအားကို ဒီထက္ပိုေကာင္းလာေစနိုင္ပါတယ္။

၆။ ကိုလက္စထေရာ Level အတက္အက်ထိန္းေပးျခင္း



လူ႔ခႏၶာကိုယ္မွာ ကိုလက္စထေရာအတက္အက်က အေရးႀကီးတာမို႔ ကိုလက္စထေရာကို ညီညႊတ္မၽွတေစတဲ့ ၾကက္ဥကိုေန႔စဥ္စားသုံးေပးသင့္ပါတယ္။

၇။ အသားအေရကို ေနေလွာင္ဒဏ္ေလ်ာ့နည္းေစနိုင္ျခင္း



ၾကက္ဥေန႔စဥ္စားသုံးေပးျခင္းဟာ အသားအေရကို ေနေလွာင္ျခင္းမွကင္းေဝးေစပါတယ္။

(ပိုပိုေလး)



Unicode





ကြက်ဥပြုတ်နေ့တိုင်းစားခြင်းဖြင့်ရရှိလာမယ့် အကျိုးကျေးဇူးများ



၁။ ကိုယ်ခန္ဓာအတွက်လိုအပ်တဲ့ ပရိုတင်းဓာတ်ကြွယ်ဝခြင်း



ပရိုတင်းဆိုတာ ကိုယ်ခန္ဓာကြွက်သားတွေကို တောင့်တင်းခိုင်မာစေဖို့ အထောက်အကူဖြစ်တဲ့ ဓာတ်တစ်မျိုးပါ။ ဒါ့အပြင် ပရိုတင်းဓာတ်ကြွယ်ဝတာဟာ အစာချေဖျက်တဲ့စနစ်ကို အားကောင်းစေတာပြီး ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွှတ်စေပါတယ်။

၂။ သဘာဝစွမ်းအား



Energy drink တွေ၊ ကော်ဖီတို့ လက်ဖက်ရည်တို့သောက်နေမယ့်အစား ကြက်ဥတစ်လုံးကို ဖောက်သောက်လိုက်တာက သင့်အတွက် သဘာဝကပေးတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေကို အပြည့်အဝရရှိစေနိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

၃။ မျက်စိအားကောင်းစေခြင်း



ကြက်ဥမှာ အများဆုံးပါဝင်တဲ့ ဗီတာမင် A ကမျက်စိရဲ့ အမြင်အာရုံစွမ်းအားကိုအရင်ကထက်ပိုပြီးကောင်းလာစေမှာပဲဖြစ်ပါတယ်။

၄။ နှလုံးရောဂါဖြစ်ပွားစေခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးခြင်း



ပုံမှန်အားဖြင့် ကြက်ဥကို နှလုံးရောဂါရှိတဲ့လူတွေမစားရ လို့တားမြစ်တာမျိုးတွေရှိခဲ့ပါတယ်။ ဒါဟာမမှန်ပါဘူး။ ကြက်ဥက နှလုံးအတွက်အင်မတန်မှကောင်းတာကြောင့် စားသုံးသင့်တဲ့ထဲပါပါတယ်။

၅။ ဦးနှောက်မှတ်ဉာဏ်စွမ်းအားကို ပိုမိုအားကောင်းလာစေခြင်း



ကြက်ဥအကာကို စားသုံးခြင်းဖြင့် ဦးနှောက်ရဲ့ မှတ်ဉာဏ်စွမ်းအားကို ဒီထက်ပိုကောင်းလာစေနိုင်ပါတယ်။

၆။ ကိုလက်စထရော Level အတက်အကျထိန်းပေးခြင်း



လူ့ခန္ဓာကိုယ်မှာ ကိုလက်စထရောအတက်အကျက အရေးကြီးတာမို့ ကိုလက်စထရောကို ညီညွှတ်မျှတစေတဲ့ ကြက်ဥကိုနေ့စဉ်စားသုံးပေးသင့်ပါတယ်။

၇။ အသားအရေကို နေလှောင်ဒဏ်လျော့နည်းစေနိုင်ခြင်း



ကြက်ဥနေ့စဉ်စားသုံးပေးခြင်းဟာ အသားအရေကို နေလှောင်ခြင်းမှကင်းဝေးစေပါတယ်။

(ပိုပိုလေး)